Återhämtning i naturen/Skogsbad

Skogsbad - för ökat lugn och välbefinnande

Har du någon gång fascinerats av lugnet du fylls av under en stilla svamppromenad i skogen?.
Idag vet vi att vistelse i naturen lindrar stress, hjälper oss att slappna av och ökar vårt välbefinnande.
Ljuden från skogen, trädens doft, solskenet som strilar mellan löven, den friska rena luften kan göra under för oss.

Att delta i guidade skogsbad kan hjälpa dig att uppleva naturen på ett nytt sätt och bidrar till ett ökat lugn och välbefinnande. Skogsbad har ingenting med vanliga bad att göra utan det handlar om att  ”bada” i skogen med alla sinnen. Att vara närvarande här och nu och uppleva skogen. Det kan vara en långsam vandring i skogen som kombineras med olika övningar, aktiviteter för att hjälpa till att öppna våra sinnen.. 

Det forskas mycket på skogsbad och den pekar på att ”skogsbad” bland annat kan sänka blodtryck, lindra stress, hjälpa mot depression, ge energi och boosta immunförsvaret.

Vill du prova på skogsbad? Anmäl dig till ett av våra öppna tillfällen, håll utkik i kalendern och facebook för datum. Vill du anordna ett skogsbad tillsammans med vänner eller för medarbetarna på företaget? Tveka inte att kontakta oss.

 

Sagt om skogsbad

Stort tack för ikväll! Var en superskön upplevelse och ska försöka ta med mig den härliga känslan länge.

/Fredrik K

Det var det bästa på länge.

/Angelica

Så här drygt två timmar senare har jag fortfarande ett skönt lugn i kroppen. Du gjorde ett fint jobb med att guida oss genom skogsbadet Anneli. Jag kan varmt rekommendera det till den som är sugen på att prova.

/Karin K